Høy fart for Mobit-kunder på 5G

Del innlegget

Mobilkundene til Mobit har fått økt hastigheten med utbyggingen av 5G. Bare i Kristiansand har hastigheten økt med nær 400 prosent siden 2020.


I andre norske byer har også hastigheten økt formidabelt.

Enorm fartsøkning

Bergen, Ålesund og Tromsø har alle hatt en fartsøkning på mer enn 300 prosent i denne perioden, mens landet samlet har økt hastigheten med drøyt 170 prosent. Farten bekreftes av det uavhengige selskapet Ookla.

Mer stabilitet

Mobit sine mobilkunder bruker 5G-nettet til Telenor, og de høye hastighetene innebærer at bedrifter kan bruke IT-løsninger på en helt ny og mer funksjonell måte. Et eksempel er bilde/film-overføringer som går raskere og med klarere bilder.

Det kanskje mest sentrale med 5G er samhandlingen som er mulig å oppnå på grunn av den høye farten som også innebærer mer stabiltet.

Gir nye myligheter

– Den høye hastigheten danner grunnlag for en helt ny infrastruktur også innenfor klassiske IT-områder, sier salgsdirektør George Demir i Mobit.

George Demir gleder seg over hastighetene i 5G

Telenor bruker selv et eksempel fra Arctic Race of Norway som ble sendt direkte til 140 land. Tidligere ble TV-signalene sendt via et fly som sirkulerte over rittet, men i år brukte arrangøren mobilløsninger som gjorde flyet overflødig. Poenget er at 5G ikke bare er rimeligere, men også langt bedre og ikke må oppfattes som et “mobilnett”.

5G erstatter manglende fiber

George Demir påpeker at tradisjonelle kobberlinjer er under utfasing, og at områder som ikke får tilgang til fiber, likevel oppnår høyhastighet gjennom 5G. For virksomheter med avdelinger utenfor “fiber-områder” innebærer dette at medarbeiderne likevel kan operere på samme systemer og med samme grad av både kapasitet og sikkerhet.

Kraftfullt 5G

Demir trekker særlig frem maritim sektor og produksjonsindustrien som får full uttelling med et kraftfullt 5G. Mobit bistår i større grad bedrifter nettopp med å integrere 5G som en del av “internettet” til flere av sine kunder.

– Det er spesielt to fokusområder som trer frem. Det ene er å integrere 5G hvor gammel teknologi fases ut, og ikke minst fokus på områder som optimaliserer IT-opplevelsen gjennom 5G, sier Demir.

Ønsker du å vite mer?

Legg inn eposten din så kontakter vi deg

Du er kanskje også interessert i:

Nyheter

1,5 mill nordmenn angrepet

Mer enn 3 av 10 nordmenn bekrefter at de har blitt utsatt for hacking eller såkalt phishing det siste året. Det viser en landsomfattende undersøkelse

Hardware

Sterk økning på IT

Mobit registrerte en økning i omsetningen av IT-relaterte tjenester på drøyt 20 prosent frem til tredje kvartal 2021 sammenlignet med samme periode i fjor. –

Kontakt oss

kontakt@collabit.no