Alle snakker om 5G

Del innlegget

Selv om vi ikke vet eksakt hvordan 5G vil påvirke livene våre i fremtiden, er det noen ting som peker seg ut. Vi tenker da spesielt på hastighetene, kapasiteten, og de svært lave forsinkelsene.

Som allerede i dag vil gi deg en vesentlig bedre mobilopplevelse når du strømmer, eller laster opp og ned større filer.

5G er bare en forkortelse for 5.generasjon mobilnettverk, og er en helt ny infrastruktur. Allerede har vi et av verdens raskeste 4G-nett, og 5G nettet vil gi nettet enda høyere kapasitet sammenlignet med dette.

Det vi allerede vet er at med 5G vil vi kunne koble enormt mange ulike enheter på nettet, samtidig. Ikke da bare mobiltelefoner, men også alt fra biler, medisinsk utstyr, parkeringssensorer, til og med hele fabrikker.

Kobbernettet forsvinner, og det vil føre til at man da heller kan benytte seg av trådløst bredbånd der det ikke er mulig å få fiber. Men fortsatt få et raskt og stabilt nett, med ubegrenset data. Med et trådløst bredånd på 5G vil man kunne få hastigheter opp til 500 mbps.

En konsekvens for noen vil kunne være at de opplever dårligere innendørsdekning. Dette er fordi dagens frekvensbånd går fra 800-1200 MHz men skal opp på 3600 MHz og for noen vil dette føre til utfordringer. Vi ser også at nyere byggeforskrifter med strengere krav til miljøvennlighet og energisparing gjør at mobilsignalene har vanskeligheter med å nå frem, nye smarttelefoner med dårligere antenner forsterker også ofte problemet.

Om dette skulle være en utfordring for din bedrift foretar vi en dekningsmåling og en uforpliktende befaring for å se om det er noe vi kan bistå med for å løse problemet. Det er lite som sinker generell drift og produksjon mer enn dårlig mobildekning.

Ønsker du å vite mer?

Legg inn eposten din så kontakter vi deg

Du er kanskje også interessert i:

IT utstyr
Nyheter

Venter kontor-boom

I halvannet år har modernisering av hjemmekontor fått mye oppmerksomhet. Nå venter Mobit kontor-boom når flere medarbeidere vender tilbake til arbeidsplassen. – Et stort antall

Mobil

Hackernes nye yndling: Mobilen

Mens datamaskiner får all oppmerksomhet på sikkerhet, er mobilen det nye målet til hackere. Bare de færreste sikrer mobilen mot innbrudd. Mobit har inngått avtale

Kontakt oss

kontakt@collabit.no